(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
STEAKY PANA LESNÍKA

Potřebné ingredience
NÁKUPNÍ LÍSTEK:600 g kuřecích stehenních řízků,sůl,podle chuti kořenící směs(nejlepší je Divočina),3 lžíce polotučné hořčice,2 až 3 lžíce oleje,100 g slaniny nakrájené na plátky,4 plátky eidamu,2 dl smetany,rýže ochucená bazalkou a petrželkou (doporučuji zn. Vitana)
Postup přípravy
POSTUP:
1.ZE STEHENÍCH ŘÍZKŮ.KTERÉ OMYJEME A OSUŠÍME V PAPÍROVÉ UTĚRCE,NAKRÁJÍME NA STEAKY.LEHCE JE Z OBOU STRAN NAKLEPEME,POTŘEME SLABĚ HOŘČICÍ A POSYPEME PODLE CHUTI KOŘENÍCÍ SMĚSÍ.FANTAZII SE MEZE NEKLADOU.POUŽÍVEJTE KOŘENÍ,KTERÉ MÁTE RÁDI.TAKTO PŘIPRAVENÉ MASO ORESTUJEME Z OBOU STRAN NA PÁNVI NA ROZPÁLENÉM OLEJI.
2.Slaninu a eidam v plátcích nakrájíme na zhruba stejně velké kousky jako plátky masa.Obojí rozložíme na kuřecí steaky,podlijeme je trochou vody,zalijeme smetanou a přiklopíme.Pod pokličkou necháme krátce rozvařit sýr.Chvíli vše podusíme,necháme vyvařit vodu,až vznikne krémová konzistence,omáčku sejmeme z plotny.
3.RÝŽI UVAŘÍME PODLE NÁVODU NA OBALU.MOHU VÁM DOPORUČIT RÝŽI S BAZALKOU A PETRŽELKOU V SÁČKU PŘÍMO OD VITANY.
4.Kuřecí steaky pana lesníka s rýží ochucenou bazalkou a petrželkou přelijeme omáčkou a můžeme ozdobit lístky bylinek.
1.ZE STEHENÍCH ŘÍZKŮ.KTERÉ OMYJEME A OSUŠÍME V PAPÍROVÉ UTĚRCE,NAKRÁJÍME NA STEAKY.LEHCE JE Z OBOU STRAN NAKLEPEME,POTŘEME SLABĚ HOŘČICÍ A POSYPEME PODLE CHUTI KOŘENÍCÍ SMĚSÍ.FANTAZII SE MEZE NEKLADOU.POUŽÍVEJTE KOŘENÍ,KTERÉ MÁTE RÁDI.TAKTO PŘIPRAVENÉ MASO ORESTUJEME Z OBOU STRAN NA PÁNVI NA ROZPÁLENÉM OLEJI.
2.Slaninu a eidam v plátcích nakrájíme na zhruba stejně velké kousky jako plátky masa.Obojí rozložíme na kuřecí steaky,podlijeme je trochou vody,zalijeme smetanou a přiklopíme.Pod pokličkou necháme krátce rozvařit sýr.Chvíli vše podusíme,necháme vyvařit vodu,až vznikne krémová konzistence,omáčku sejmeme z plotny.
3.RÝŽI UVAŘÍME PODLE NÁVODU NA OBALU.MOHU VÁM DOPORUČIT RÝŽI S BAZALKOU A PETRŽELKOU V SÁČKU PŘÍMO OD VITANY.
4.Kuřecí steaky pana lesníka s rýží ochucenou bazalkou a petrželkou přelijeme omáčkou a můžeme ozdobit lístky bylinek.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé